FotoGool

SON DAKİKA

İstanbul’a 3 yılda en az 2 spor köyü kazandıracağız

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Başkan Adayı Fikret Sivri, ekibi ile birlikte ziyaret ettiği Gaziosmanpaşa’da çok özel açıklamalarda bulundu. GOP Kulüplerinin dikkatle dinlediği ve kafalarında tüm soruları sorup cevabını aldığı toplantıda Başkan Adayı Sivri, online işlemler ve tesisler konusuna değindi.

02 Ekim 2020 Tarihinde eklendi.
İstanbul’a 3 yılda en az 2 spor köyü kazandıracağız

Gaziosmanpaşa Kulüpler Birliği Başkanı Murat Yılmazer ve Yönetim Kurulu ile 22 Spor Kulübünün Başkan ve Yöneticilerinin katıldığı toplantıya Küçükçekmece Kulüpler Birliği Başkanı Seymen Gençtürk de katıldı ve bir konuşma yaptı.

Başkan adayı Sivri, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, “katılımın yüksek olması bizi sevindirdi. Zaten hepiniz ile sahalardan tanışıyoruz. ASKF seçiminden dolayı bu toplantıyı düzenliyoruz. Bazı Kulüpler Birlikleri bu toplantılara şeffaf yaklaşıp en doğrusunu yaparken, bazı Kulüpler Birliği Başkanları da Başkanlıkları devam etmemesine rağmen ‘şurayı destekliyoruz, burayı destekliyoruz’ diyerek bir algı çalışmasına girmişler.” ifadelerini kullandı.

“Yetkilerin tek kişide toplanması sorun oluyor”
Covid-19 pandemisi nedeniyle liglerin başlamamasına da değinen Sivri, “Maalesef dünyayı etkisine alan bir hastalık ile mücadele ediyoruz. Devletimiz bütün tedbirleri alıyor, bizler de kurallara uyarak sürece destek olacağız. Müsabakaların oynatılmasından yana olduğumu daha önce söyledim zira bu işten evine ekmek götüren binlerce insan var. Burada ciddi bir planlama ile bu süreci tedbirli bir şekilde sürdürebilirdik. En azından bu süreçte mevcut sahalarımızın şartlarını iyileştirir ve ‘Biz hazırız’ mesajı verirdik. Maalesef böyle de olmadı. TASKK ve ASKF’ler pandemiye hazırlıksız yakalandılar. Belli ki hiçbir hazırlıkları yokmuş. Tüm Türkiye bunu gördü, aslında kamuoyuna böyle yansımaması lazımdı, Amatör Kulüplerin yöneticilerin daha iş bitirici bir yapıya sahip olması gerekirdi. Ben bunu yetkilerin tek elde toplanmasına bağlıyorum. Nasip olur seçilirsem derhal tüzük değişikliği yapacağımızı defalarca söyledim. Malum Başkanın tabiriyle ‘bu bir zincir’ dedi. Ben bu zincir lafına katılmıyorum, tek kişinin elinde olan zincir hatalar doğuruyor. Kulüpler İstanbul’da sorun yaşarsa ASKF’ye gidiyor, orada kim var Ali bey. ASKF yetmedi TASKK’a gidecek olsa orada da Ali bey var. Hadi TASKK da çözüm olmadı, ‘Amatör Kurul yok ama var diyelim’ Amatör Kurul’a gittin orada da Ali Bey var. Bu Kurul da bir üst kurula git dedi. TFF’ye gidiyorsun yine Ali Bey var. TFF İcra Kurulu’na gideyim, orada çözüm bulurum dediğinde bakıyorsun en baştaki ASKF’deki Ali bey burada da karşına çıkıyor. Ben bunu şunu benzetiyorum. Bizim bir takımımız var. Bir tane oyuncumuz var forvet oynuyor. Ancak bizim forvet TFF’ye geçince yani masanın diğer tarafında olunca bize karşı stoper oluyor. Bizim dönemimizde İstanbul ASKF Başkanı TASKK’a giderse İstanbul’u bırakacak. TASKK Başkanı da TFF’de İcra Kurulu’nda olmayacak. TASKK’tan TFF’ye gidecek yetişmiş yönetici bulmak çok zor değil. İçimizden bir Başkanı seçer TFF’ye göndeririz. En azından TFF’de amatörler adına bir karar alınırken biz amatörlerin temsilcisi ‘bir saniye Türkiye Amatör Spor Kulüpleri bu kararı kabul etmez, ben buna imza atamam’ diyebilir. Bu nedenle bazı işleyişlerin mutlak suretle değişmesi taraftarıyım. Çünkü mevcut Başkanda sorduğumuzda “Ben İstanbul’dan ziyade Türkiye’ye düşünüyorum” diyebiliyor ancak Türkiye’nin birçok vilayetinde olmayan sıkıntılar İstanbul’da çok fazla. Ben TASKK’ta yöneticilik yaptım, birçok ilde bulundum. Sağlık diyoruz ama ülkenin üç büyük ilinin haricinde sahalarda sürekli ambulans bulunuyor. Bunda maç sayılarının az olması de etken… Onun için İstanbul’un mutlaka temsilcisinin canlı ve işe müdahil olabilecek şekilde yetkili olması ve yetkilerini kullanması gerekiyor.

“TFF’den ASKF’ye 1 trilyon para geldi”
Yapacaklarımızın başında özetle ilk olarak TFF 1992 yılında özerk oldu. Amatör-Profesyonel futbol gelirlerinin dağıtımda ayrım bulunmuyor. 1992’den bu yana Amatörler hep para vererek bu organizasyonlara katıldılar. Amatörlerin lisans ücretleri 700 TL’di, bu 350 TL’ye indi. Şimdi amatörler olarak TFF’ye 350 ödüyoruz ama bu paranın 200 TL’si TASKK ile ASKF’nin 150 TL’si TFF’nin kasasına gidiyor. Biz bunu kesinlikle sıfırlayacağız. Türkiye’nin 60 küsur vilayetinde ASKF’lerin binaları var. Buraların gideri ne kadardır? Biz bu giderler için 100 TL yetiyorsa o kadar vereceğiz. Buraların para biriktirme lüksü olmayacak. Parada sıkıntı yaşamayacağız, şu anda İstanbul’a neredeyse para yağıyor. TFF son olarak İstanbul ASKF’ye 1 trilyon TL gönderdi. Bu resmi evrakta yer alıyor. Daha önce neden gelmedi bilemiyorum…

“Tesis konusu önceliğim olacak”
Dünyada teknoloji ilerledi. Artık tek tuş ile işlem yapıyoruz ama biz amatörler her lisans döneminde Orhan Saka Amatörler Evine dekont götürüyoruz. Mobil bankacılık diye bir uygulama var. Devlet, elektronik işlemlerde çok ileriye gitti, bu çok güzel. Biz de lisansları e-lisans ile yapacağız. Bu zaten profesyonellerde oluyor. İtiraz ve isim değişikliği gibi işlemlerde ödemeleri online olarak yapacağız. Bizim projelerimizden en büyüğü tesis. Merkez İlçelerde alan sorunu yaşıyoruz. 10 dönem dönüm arazi bazı ilçelerde bulunmayabilir ama biz iki yakada spor köyleri ile 5 ila 10’ar sahanın olduğu ve diğer spor dallarının yapılacağı spor köyleri projemiz var. Bunun için Avrupa’da 3 yer tespitimiz hazır. Anadolu yakasında da bir yeri bulduk. Göreve geldiğimiz bunu yapacağız. Ben 3 yıllık Başkanlık dönemimde İstanbul’da bu spor köylerini kazandıracağım.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ