FotoGool

SON DAKİKA

SERDAR TATLI’YI, MHK BAŞKANI YAPAN RIDVAN DİLMEN’DİR.

Hakemlerin çok tartışıldığı bir sezon geride kaldı. Yeni sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala, Serdar Tatlı yeni Merkez Hakem Kurulu Başkanı oldu. FİFA eski hakemi Selçuk Dereli; Serdar Tatlı’nın, eski futbolcu, şimdilerin yorumcusu, Rıdvan Dilmen’in kulis çalışmaları ile MHK Başkanı olduğunu  yazdı, Twitter hesabından. Selçuk Hoca ile Serdar Tatlı’nın MHK Başkanı olma sürecini konuştuğumuz röportaj, iddia ediyoruz, gündem yaratacak.

26 Ağustos 2020 Tarihinde eklendi.
SERDAR TATLI’YI, MHK BAŞKANI YAPAN RIDVAN DİLMEN’DİR.

Uğur Temel (UT): Hocam Zekeriya  Alp  başkanlığındaki merkez hakem kurulu geçtiğimiz hafta içerisinde istifa etti sosyal medyadaki hesabınızda Rıdvan Dilmenin, Serdar Tatlı’yı Merkez Hakem Kurulu(MHK)  Başkanı yaptırmak istediğini dün  sosyal medya hesabınızdan yazdınız. Bu bir duyum mudur yoksa size ulaşan bir belge kanıt var mı hocam?

Selçuk DERELİ(SD): Şöyle; Serdar Tatlı’nın Merkez Hakem Kurulu (MHK) başkanı olduğunu, güvendiğim bir kaynaktan duydum. Kaynağım bana; Serdar Tatlı’nın, MHK üyelerini arayarak istanbul’da  toplantıya çağırdığını da söyledi.

 

KENDİSİ BELİRLEDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM.

UT: Serdar Tatlı, MHK üyelerini kendisi mi belirlemiş hocam, yoksa hazır liste mi verilmiş? Bu konuda bilginiz var mı?

SD: Açıkçası elimde, ‘evet, şöyle olmuştur’ diyebileceğim net bir bilgi yok. Ama MHK üyelerine bakınca;  tüm üyeleri kendisinin belirlemediğini tahmin ediyorum.

BU YAPI İÇİNDE GÖREV ALMAM.

UT: Peki hocam siz herhangi bir teklifte bulunuldu mu ?

SD : Yok hayır .Bana, kurul üyeliği yada başkanlığı teklifinde bulunulmadı. Zaten;  benim de öyle bir beklentim de şuan için yok.

UT: İleride var mı hocam böyle bir düşünce?

SD : Tabi ki MHK başkanlığı onurlu bir görev  zamanı gelince bizler de oralarda olabiliriz. Ama şuan için, bu yapı içerisinde, öyle bir görev beklemiyorum açıkçası.

RIDVAN’IN AĞABEYLERİ…

UT: Hocam; dün attığınız tweetinizde şunu yazdınız : ‘Rıdvan Dilmen ağabeyleriyle birlikte Serdar Tatlıyı Merkez Hakem Kurulu başkanı yaptırmak için yoğun çaba içerisinde.’

SD : Evet öyle kesinlikle büyük bir çaba içerisinde.

UT : Rıdvan Dilmen’in ağabeyleri kimdir hocam?

SD: Rıdvan Dilmen’in ağabeylerini futbol kamuoyunda bilmeyen yok açıkçası , kimlerle oturup kalktığını herkes biliyor. Dolayısıyla, Rıdvan Dilmen onlara birlikte bir çaba içerisinde.  Futbolun her yönüyle ilgileniyor, etkin olmaya çalışıyor.

UT: Peki Sayın Rıdvan Dilmen’in ağabeyleri; futbol camiası içerisinde mi siyaset içerisine mi?

SD: Futbol camiası içinde de var siyaset içinde de var.

UT: Peki isim vermenizi istesem, verebilir misiniz ?

SD: İsim vermek istemiyorum ama futbol kamuoyu bunların kim olduğunu biliyor. Türkiye’de bu kurulların belirlenmesinde Rıdvan Dilmen çok çok önemli rolü var biliyorsunuz.

UT: Peki aldığınız duyuma göre;  Sayın Rıdvan Dilmen de kurul içerisinde olacak mı ?

SD: Rıdvan Dilmen kurul içinde olmayacak. Ancak Dilmen; MHK’nin  oluşması ve Serdar Tatlı’nın başkan  olması çok etkin çaba gösterdi .

FEDERASYON, OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİTMELİ.

UT: Peki hocam şunu sormak istiyorum; Merkez Hakem Kurulu değişmişken Türkiye Futbol  Federasyonu Başkanı’nın da değişmesi gerekir mi?

SD: Kesinlikle Türkiye Futbol  Federasyonu’nun olağanüstü genel kurula gitmesi lazım. Türkiye Futbol Federasyonu’nun tüm kurulları eleştiriliyor.Sadece eleştirilen MHK değil ki? Tahkim Kurulu , Temsilciler Kurulu çok eleştiriliyor. O nedenle,  bence , Türkiye Futbol  Federasyonu’nun bir Genel Kurul yapması lazım. Futbolda ki sorunların çözülebilmesi için, Federasyon’un tüm kurullarının uyum içinde olması ve uyum içinde çalışması lazım.

UT: Bu uyumlu yapıyı oluşturacak bir isim kim size göre?

SD: Ben şöyle düşünüyorum;  futbolun içinden gelen birileri Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmalı.

FUTBOL’UN İÇİNDEN GELEN BİRİSİ, İŞ ADAMI BAŞKANDAN DAHA ÇOK HİZMET EDER.

UT: Sayın Nihat Özdemir de futbolun içersinden geliyor mu hocam ?

SD:  Geliyor gelmesine de, o sahanın içinde, dikdörtgenin içinde futbola emek vermiş bir isim başkan olmalı Federasyon’a.  Eski futbolcu ya da eski bir hakem olabilir.  Neden olmasın ki? Futbolun içinden gelmiş bir ismin Federasyon Başkanı olması en doğalı. Bence; iş adamlarının başkanlığında ki Futbol Federasyonu,  Türk futboluna bir şekilde hizmet etti . Bence; o sahanın içinden çıkan birisi, Türk Futbolu’na,iş adamı başkanlardan daha çok hizmet edecektir, daha büyük katkı sunacaktır diye düşünüyorum.

TATLI, TÜRK HAKEMLİĞİNE ÇARE DEĞİL.

UT: Şimdi dönelim tekrarda Serdar Tatlı Hoca’ya. Sizce; Serdar Tatlı MHK’sı, Türk hakemliğine ne verebilir?

SD:  Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı çok önemli bir görev. Serdar Tatlı başkanlığındaki MHK’nın Türk Futbol hakemliğine çare olacağını düşünmüyorum.

UT: Niye?

SD: Tutmaz çünkü.  MHK başkanının vizyonu çok önemli. İlişkileri, iletişimi çok önemli. Hem oluşturduğu ekiple olan iletişimi, hem hakemlerle olan iletişimi çok önemli. Serdar Tatlı, hakemliği boyunca tabi ki çok önemli maçlar yönetti. Ama; Başkanlık etmek farklı bir şey. Ben, Serdar Tatlı’nın, UEFA ile iletişim anlamında hakemlerle iletişim anlamında sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum.  Bu MHK’nın tutacağını düşünmüyorum açıkçası.  Tartışmalar yine bitmeyecek yine sorunlar devam edecek.  Çünkü fazla vakitleri yok. Sezon’un başlamasına on beş gün var. Bu, MHK için çok büyük handikap.  Düşünsenize; Üst Klasman seminerlerini yapılacak,   Klasmanlar açıklanacak, sezon öncesi testler yapılacak,  Gözlemci seminerleri yapılacak,  kural kitabını bastırılacak, kulüplere eğitimler verilecek. Ve tüm bunları yapmak için on beş gün var… Kısa zamanda, tüm bu işleri başarmak çok zor.

LİYAKAT ÇOK ÖNEMLİ.

UT: Peki hocam kim olmalıydı sizce Merkez Hakem Kurulu Başkanı Bu kaos ortamından, Türk futbolunu ve Türk hakemlerini çıkaracak isim kim olmalıydı?

SD: Bence MHK Başkanı olacak isim içim tek kriter liyakat olmalı. Böylesine önemli görevlere getirilecek insanların, liyakatine çok önem verilmeli. Ancak liyakatle gelecek ve tüm futbol kamuoyunun güvenini kazanmış bir isim Türk Hakemliğini ileriye götürebilir. Aksi taktirde, değişen sadece başkanın ismi olur.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU.

UT :  Hocam ; Türkiye Futbol  Federasyonu geçtiğimiz hafta içersinde Merkez Hakem Kurulu talimatında değişiklikler yaptı.Bölgesel Hakem Kurullarını ve İl Hakem Kurullarını oluşturacak kişilerin nitelikleri tam olarak yazılmış bu talimatta, fakat Merkez Hakem Kurulunu oluşturacak kişilerin nitelikleri unutulmuş(!)

SD : Unutulmuş değil, Bilinçli olarak öyle yapılmış. Düşünebiliyor musunuz;  bir MHK üyesi, oğlu yada kızı hakem ise MHK’da görev yapabilecek ama oğlu yada kızı hakem olan bir kişi, Bölgesel Hakem Kurulunda yada İl Hakem Kurulunda görev alamayacak. Böyle bir şey olabilir mi ya?

UT: Bu tarife uyan bir MHK üyesi var mı peki?

SD: İstifa eden Zekeriya Alp MHK’si üyesi Zihni Aksoy. Zihni Aksoy’un oğlu klasman hakemi. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Eğer çıkarıyorsan böyle bir talimatı eşit davranmak lazım ayırt etmemek lazım.

Editör: Cem Barış Temel

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ