FotoGool

SON DAKİKA

Rekorlar kitabına girdi

Avrupa’da bir ilk olan ve geçen yıl kurulumuna başlanan santral kurulu güç bakımından dünyanın en büyük stadyum üstü güneş enerjisi santrali olarak tarihe geçiyor. Stadyum güneş enerjisiyle çalışan en güçlü stadyum unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas, Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Sayın Bikem Kanık ve Enerjisa Enerji CEO’su ve Enerjisa Müşteri Çözümleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar ve Enerjisa Müşteri Çözümleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Esentürk’ün katılacağı Galatasaray ile Enerjisa Enerji’nin Güneş Enerji Santrali Devreye Alma ve Guinness Rekor Takdim Töreni Ali Sami Yen spor kompleks NEF stadyumu basın toplantı odasında yapıldı.

22 Mart 2022 Tarihinde eklendi.
Rekorlar kitabına girdi

Kısa bir sürede 40 dönümlük türbinin üstü kapalı alan güneş enerjisi sistemi döşenen Galatasaray Ali Sami Yen Spor kompleksi NEF rekorları kitabını girdi.  4 ay kısa bir süre içirde yapılan enerji üretimi 2 Aralık tarihinde başladı. Galatasaray kulübü esik Başkanı Rahmetli Mustafa Cengiz döneminde anlaşması yapılan bu büyük projenin tamamlanması bize nasip oldu.  Sürdürülebilirlik,  yerinde ürettiğini  yerinde tüket gibi söylemlerle yola çıkılan bu projenin tamamlanmasının ardından. 10 yıllık prformas anlaşması yapıldı.  10 yıl sonra tamamen Galatasaray kulübüne devredilecek. Puanda 2 bin hanenin ihtiyacı karşılanabilir. Dünyanın en büyük stadyum üstü güneş enerjisi projesi oldu.   

Burak Elmas “ Galatasaray’ın geleceği için önemli bir projeyi hayata geçirdik.  Bizim de yönetim kurulu olarak bazı projelerimiz var.  Enerji konusunda ciddi bir faydası olacak.  Türkiye’de stadyumunda üzerinde bu kadar ve geniş kapsamlı yapılan ilk projedi”dedi. 

Guınness rekorlar kitabına girdi.

Guınness Adjudiçator Seyda Subası Türkiye hakemi ve temsilcisi yaptı3ğı konuşmadan sonra 9600 panelle Brejilyaya ait olan rekorun geçilmesi sağlandı.  10 444 güneş paneli ile dünyanın en Guınness rekorlar kitabına girdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ