FotoGool

SON DAKİKA

oyuncularımın ellerine , ayaklarına sağlık

Galatasaray Teknik Direktör Fatih Terim, “Karşılaşma öncesi benim için önemli olan şeyin vazgeçmemek bırakmamak, boşa vermemek gibi bazı unsurlar olduğunu söylemiş, bunu da sahada görmek istediğimi ifade etmiştim. Oyuncularımın ellerine ayaklarına sağlık diyorum. Maçı çok iyi oynadık. Normalde kazanmamız gerekirdi; ama bu kadar mücadele sonrası oyuncularıma saygı gösteriyorum. Kolay değil. Dışarıda bu kadar eksiğe rağmen mücadele ve futbol beni sevindirdi.

29 Haziran 2020 Tarihinde eklendi.
oyuncularımın ellerine , ayaklarına sağlık

Teknik Direktör Fatih Terim, Süper Lig’de 1-1 biten Başakşehir mücadelesi sonrasında açıklamalarda bulundu.

Puan kaybının üzücü olduğunu dile getiren tecrübeli  teknik direktör, buna rağmen oyuncularımızın Galatasaray’a yakışır bir futbol ortaya koyduğunu ve buna saygı duyduğunu dile getirdi.

Galatasaray Teknik Direktör Fatih Terim, “Karşılaşma öncesi benim için önemli olan şeyin vazgeçmemek bırakmamak, boşa vermemek gibi bazı unsurlar olduğunu söylemiş, bunu da sahada görmek istediğimi ifade etmiştim. Oyuncularımın ellerine ayaklarına sağlık diyorum. Maçı çok iyi oynadık. Normalde kazanmamız gerekirdi; ama bu kadar mücadele sonrası oyuncularıma saygı gösteriyorum. Kolay değil. Dışarıda bu kadar eksiğe rağmen mücadele ve futbol beni sevindirdi. Sayısal olarak her şeyde önde olmamız gerekiyor, öyle gördüm. Oynanan futbol Galatasaray’a yakışır bir futboldu. Muhakkak ki dışarıdan seyreden gözlere göre eksikler var; ama bizler eksikleri bahane etmiyoruz, herhangi bir sebep göstermiyoruz, bazı şeylerin arkasına sığınmıyoruz. Ne varsa onu oynamaya çalışıyoruz. Sonuçta Galatasaray forması giyen herkes gereğini yapar. Bugün de yaptılar. Maalesef olmadı, nasıl olmadığı da çok açık.” diye konuştu.

İkinci yarıda Mario Lemina’nın sakatlanması sonrası oyuna dahil edilen genç oyuncumuz Emin Bayram’a ayrı bir parantez açan Terim , “Emin’e de çok sevindim. Bir genci doğru zamanda oyuna koymak çok önemli. Geçen maçımızda koymamıştım. Türkiye’de hava üstünlüğü en iyi olan üç oyuncunun arasında olağanüstü mücadele etti. Altı topun dördünü kazandı, ayağa iyi oynadı. Belki kazanamadık, mutsuzum; ama Emin adına çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın bu iyi futbolunu ligin sonuna dek sürdüreceğini ifade eden Teknik Direktör Fatih Terim, “Yenip aradaki 5 puan farkla ilgili bazı şeyleri söylemeyi çok isterdim; ama olmadı. Çok yaklaştık. Çok da pozisyona girdik. 21 tane şut atmışız, 36 orta yapmışız. Ortalara bir tane kafa vurmamışız. Bu da çok doğal zaten. Onun için set çalışmıştık. Santrforumuz olmadığı için böyle bir şeyle karşılaşacağımızı biliyorduk; ama set oyununda özellikle on sekiz civarında ve içinde, üçüncü bölgede en iyi şekilde pas yaparak ve 2’ye birlerle, şutlarla, arkaya sarkarak pozisyona girme düşüncelerimiz oldu; fakat son topu içeriye atamadık. Yapacak bir şey yok, devam edeceğiz. Yeter ki böyle oynayalım. Galatasaray her haliyle iyi futbol oynamaya devam edecek.” dedi.

Sakat oyuncuların durumu hakkında gelen soruyu yanıtlayan Terim , Lemina’nın akıbetinin testlerden sonra belli olacağını belirterek, “Lemina ilk yarı ‘hocam biraz oynayayım ama ayağım iyi değil, her an değişebilirim’ dedi. Bize işaret edince yat dedik; ama geçen hafta Falcao’nun yaptığı gibi yatmadı. Yarın bakılacak. Onun durumu da iyi durmuyor açıkçası. Falcao oynar mı? Yarın öbür gün doktorlarımız, sağlık heyetimiz bakacak. Kim oynarsa oynasın bu mücadeleyi, bu futbolu bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Zorluklara rağmen takımın gösterdiği mücadele gücünün takdire şayan olduğunu dile getiren Teknik Direktör Fatih Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

Birkaç hafta önce, pandemi öncesi kendi kalesinden karşı kaleye en iyi şekilde, en planlı şekilde giden, en iyi oynayan ve olağanüstü formda bir Galatasaray vardı 8 maçlık periyotta. Sivas maçında da muhteşem bir futbolla geliyordu Galatasaray. Pandemi sürecinde olan oyuncularımız kaybettik, çoğu takım sakatlarını iyileştirdi. Temennimiz de odur. Arkasından sadece ayak kırılmaları, diz sakatlıkları değil, kart cezaları da oldu. Olmayan kararlar oldu. Buna rağmen bu kadar moral bozukluğu, sevgiye, seyirciye, şefkate ihtiyaç duyan bir takımın böyle mücadele etmesini de saygıyla karşılamak lazım. Onun için onları tebrik ediyorum. İnşallah kim olursa olsun böyle oynamaya devam edeceğiz. Yunus’u da sokacaktım; ama oyunun momentumu lehimize olduğu için oyuncu değiştirmek istemedim, böyle karar almıştım. Ömer yorulduğu, Lemina sakatlandığı için mecbur kaldık. Bazen çoklu değişiklikler çok da iyi olmuyor. Üzgünüm, Galatasaray seyircisi adına da üzgünüm. İsterdim ki 5 puan farkla son 5 haftaya girip, sonra alıp başımızı gidelim; ama sonuna kadar devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ