FotoGool

SON DAKİKA

Uğur Temel

NELER OLUYOR HAKEMLERE

24 Haziran 2020 Tarihinde eklendi.
NELER OLUYOR HAKEMLERE

Ara verilen Cemil Usta Sezonuna, geçtiğimiz hafta yeniden başlandı. Futbolcuların ara verilen sürede kendilerine baktıkları kesin. Ancak hakemler, iki haftadır tam anlamı ile facia.

Geçen hafta oynanan, Fenerbahçe- Kayserispor maçı ile başlayalım. Maçın Hakemi Atilla Karaoğlan. Maçın VAR hakemi Bahattin Şimşek. Maçın 12.dakikasında, Ozan Tufan rakibinin tendonuna  basıyor. Zamanlama hatası da olsa CİDDİ FAULLÜ hareket. Yani , Ozan Tufan’ın kırmızı kart görmesi lazım. Hakem Karaoğlan’ın hakem şansı yerinde olacak ki, pozisyon tam gözünün önünde. Faulü verip Ozan’a sarı kart veriyor. VAR  devreye giriyor, hakem pozisyonu bir kez daha seyredip, kararının yanlış olduğunu görüp, Ozan Tufan’ı ihraç ediyor.  Şenlik, kırmızı kart çıktığı anda başlıyor. Fenerbahçe’nin “menajer oyuncusu” Emre Belözoğlu, bu kırmızı karta isyan ediyor ve sarı kartı görüyor. Emre, gördüğü sarı kart sonrası, saha kenarındaki plastik sandalyeyi alıp yere atıyor. Yani hakemin kararını protesto ediyor. Bu görüntüleri yayıncı kuruluş yayınlıyor. Dördüncü hakem görüyor, yardımcı hakem görüyor VAR hakemi görüyor ama “üç maymunu” oynuyorlar. Atilla Karaoğlan, Emre’nin bu hareketini paşa paşa yiyor, ihraç edemiyor…  Sekseninci  dakikada oyuna giren Emre, gemisini kurtaran kaptan misali,  iki golün de asistini yapıyor ve Fenerbahçe bu maçı 2-1 kazanıyor. Yani, maçın hakemi , verdiği karar ile maça etki ediyor. Hakem Atilla Karaoğlan, Fenerbahçe- Kayserispor maçının gözlemcisi Orhan Erdemir’den çok iyi not almış olmalı ki ( kendisiniprotesto eden Emre’yi ihraç edememesine rağmen) geçen Pazartesi oynanan ve ligin kaderini etkileyecek Alanyaspor-Trabzonspor maçına görevlendiriliyor. Alanya – Trabzon maçının gözlemcisi Erol Ersoy. Trabzon maçın hemen başında öne geçiyor. İkinci golü bulup rahatlamak isteyen Trabzonspor’un ani gelişen atağında Alanyaspor’un  defans oyuncusu Caulker, Abdülkadir Ömür’ün kaval kemiğine sağlam bir şekilde vuruyor. Hem de Atilla Karaoğlan’ın gözünün önünde… Seyircisiz maçta, canlı yayında oyuncunun feryadı duyuluyor. Pozisyon hem CİDDİ FAULLÜ hareket hem de BARİZ GOL ŞANSI. İstediğin ihlalden  ver kırmızı kartı… Hakem Karaoğlan, pozisyona faul bile vermiyor.

Gelelim bu haftanın bir başka faciasına. Ligin zirvesini ve son sıralarını çok yakından ilgilendiren Ankaragücü- Başakşehir maçının hakemi Hüseyin Göçek… Hüseyin hoca’ya, birkaç kez yardımcı hakemlik yaptım.  Amiyane tabirle, “kız kardeşim olsa vereyim eniştem olsun” diyebileceğim beyefendi kişiliğe sahip. Ancak, son yıllarda hakemliği çok geriledi. Hakem atamaları yapıldığında, Gökçek’in  bu maçı kaldıramayacağına dair kuşkular vardı  futbol kamuoyunda. Öyle de oldu… Ankaragücü maçın, hemen başında öne geçti. Attığı ikinci gol “ne hikmetse” ofsayt olarak değerlendirildi. Oysa bu golün benzerini  iki gün sonra Antep, Galatasaray ağlarına gönderdi  ve geçerli sayıldı. İki günde kural mı değişti acaba? Ankaragücü’nün sayılmayan golü, serbest vuruştan geldi. Serbest vuruş öncesi faul yapan ve yine CİDDİ FAULLÜ oyundan ihraç edilmesi gereken Başakşehir’li oyuncu Aleksiç, bir gol attı, bir de gol attırdı. (Üstelik attırdığı gol öncesi, topu eliyle hafifçe düzeltti.)Hadi buyurun bakalım…  Ankaragücü kural hatasını sebep göstererek maçın tekrarını istemiş… Başakşehir aldı üç puanı koydu cebine, neyin tekrarı?

Kasımpaşa- Fenerbahçe maçında Fırat Aydınus ise tam evlere şenlikti. Ceza sahası içinde, kramponu ayağından çıkan Vedat Muriqi’den özür üstüne özür dileyen Aydınus, adeta yürüyerek maçı bitirdi. Sadece kendisi de değil, yardımcı hakemleri de “bitse de gitsek” havasındaydı. Fenerbahçe’nin verilmeyen golü öncesinde Zajc’ın, elle oynadığı iddia edilen bir pozisyon var. Aydınus pozisyona yakın. Zajc, kıdemli yardımcı hakem Aleks Taşcıoğlu ile nerdeyse yan yana. Bu ikisi pozisyonu göremiyor da VAR hakemi Yaşar Kemal Uğurlu görüyor. Vallahi ilginç…

Haftanın en skandal maçı; Galatasaray- Gaziantep. Maçın Hakemi, üst klasman yardımcı hakemlikten hakemliğe geçiş yapan Alper Ulusoy.  Verdiği kararlar sonuna kadar doğru. Peki ya vermedikleri?  Futbol oyun kurallarına göre, kaleci TOPA TAMAMEN HAKİM OLDUKTAN SONRA, ALTI SANİYE İÇİNDE, TOPU OYUNA SOKMAK ZORUNDADIR. Hakemlik yaptığım dönem içinde, bu kuralı özel maçlar dahil, istikrarlı bir şekilde uygulattım. Galatasaray kalecisi Okan, topu bir hayli geç oyuna soktu. Yani; Hakem Ulusoy, bu pozisyonda haklı. Peki aynı Ulusoy, Antep 1-0 önde iken, aynı kuralı niye uygulamıyor?  Mariano’nun topunu, maçın 31. dakikası 52. saniyesinde tutan Antep kalecisi Günay,  topu oyuna 32. dakika 09. saniyede sokuyor. Alper Ulusoy, nerede kaldı “ALTI SANİYE” TİTİZLİĞİN?

Antep’in sayılmayan bir golüne gelelim…. O golü de iptal ettiren VAR Hakemi Cüneyt Çakır. Alper Hocam ; gözünün önündeki ,hem Jimmy Durmaz’a hem de Selçuk İnan’a birkaç saniye ara ile yapılan faülleri süzemiyorsun. Sıkıntı verdiğin kararlarda değil, vermediğin kararlarda…

Hiçbir hakemin kasıtlı karar verdiğine inanmam.  Talimat aldıklarına asla inanmam. Ancak, yukarıda birkaç örneğini verdiğim gibi, fahiş hatalar yapılıyor. Umarım son altı hafta, hakemlerin konuşulmadığı bir lig olur.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ