FotoGool

SON DAKİKA

“Galatasaray hep kazanmak için sahada olur”

Tredyol süper ligin nağmağlup  hocası Okan Buruk, ligdeki 3-1’lik Fenerbahçe galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

22 Eylül 2024 Tarihinde eklendi.
“Galatasaray hep kazanmak için sahada olur”

“Birincisi tabii ki çok mutluyuz. Buraya gelen taraftarımız için mutluyuz. Hala bekliyorlar. Çok dar bir alanda ve seslerini de çok duyurdular. Büyük Galatasaray taraftarına teşekkür etmek istiyorum. Bu galibiyet onlar için çok önemli, çok değerli. Fenerbahçe’ye karşı deplasmanda galibiyet çok önemli. O yüzden öncelikle oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum.”

“RAHAT BİR KARŞILAŞMA OLDU”

“Bir haftada üç maç oynadık ve yorgunluklar da belli yerlerde, maçın sonlarında ortaya çıktı. Buna rağmen maçın başından sonuna kadar bence bizim açımızdan rahat bir karşılaşma olduğunu düşünüyorum. Tabii ki pozisyonlar verdik. Rakibimizin de pozisyonları oldu; ama özellikle maçın başını daha iyi oynadık. Top bizdeyken sahaya doğru yayıldığımızda hep rakip kaleye gitme şanslarını bulduk. Geçişlerden bulduk. Sadece gereksiz uzun toplar oynadık ilk yarı. İkinci yarı da zaman zaman…Osimhen’in vücuduna, ayağına oynayabileceğimiz topları çok yüksek oynadık ve yüksek toplar rakibin stoperleri için avantaj oldu.  Zaman zaman verdiğimiz pozisyonlar oldu. Maçın son bölümünde rakibimizin tabii ki hücum hamleleri geldi. Biz savunma olarak 3-0’ı korumaya çalıştık. Belki kendi oyunumun dışına çıktım maçın sonunda. 5-2-3 şeklinde dizildik savunmada. Rakibimizin de iki forvete dönünce biz de savunma hamlesi yaptık ve maçı bu şekilde bitirdik. Bence önemli, değerli bir galibiyet. Bir haftada üç maç ve üç galibiyet…

“İSTEDİĞİMİZİ ALDIK”

“Genel olarak da güzel bir karşılaşma oldu. Geçen seneki maçı hatırlarsanız hiç kimse mutlu olmamıştı. Berabere biten, pozisyon olmayan bir maçtı. Bugün tam tersi çok fazla pozisyon oldu. İki takım da çok fazla pozisyona girdi; ama dediğim gibi istediğimizi aldık. Oyun olarak da aldık. İlk yarı 2-0 içeri girmek bizim için çok önemliydi, çok değerliydi. O yüzden rahat bir maç oldu. 3-0 sonrası tabii ki çok erken bir penaltı oldu ve 3-1’den sonra rakibimizin tabii ki hücum hamleleri oldu. Geçişlerden daha iyi pozisyonlar yaratabilirdik. Kaçırdığımız goller oldu. İki takımın da çok net pozisyonları oldu. Ben iki takımı da tebrik etmek istiyorum. Sonuçta güzel bir karşılaşma oldu. Bence maç da temiz geçti. Hakem de genel olarak bence maçı iyi yönetti ve temiz bir maç oldu. Saha içi olayı olmadan, maçtan sonra herhangi bir olay olmadan gayet güzel bir şekilde buradan ayrılacağız. O yüzden bence genel olarak baktığımızda güzel bir karşılaşmaydı.”

“Galatasaray takımı hep kazanmak için sahada olur. Geçen sene de bunu gösterdik. 17 galibiyet arka arkaya aldık. İkinci yarı 19 maçta 17 galibiyet, 18 galibiyet… Aslında şampiyonluğun reçetesi buydu. Bu sene de hep oyuncularıma ilk yarı bitene kadar bütün maçları kazanmamız gerektiğini söylüyorum. Buna göre hazırlanıyoruz, bunu hedef olarak gösteriyoruz. Tabii ki kazanmayabiliriz de. Futbol içerisinde her şey var; ama hedeflerimiz hep kazanmak üzerine. Bugün de burada kazanmak üzerine bir oyundu. Maç öncesi de kazanmak istediğimizi söylemiştim. Yine oyunu da bu şekilde oynadık. Aslında yine ön alan baskısı, rakip sahada rakibe yaptığımız baskılar…  Galatasaray takımı hep kazanmak için sahadadır.

“KAZANARAK DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”

“Kötü sonuç olduğunda ilk başta tabii ki teknik adam suçlanır. Futbolun kaderinde bu var. O yüzden bunu da bir yerde anlayışla karşılıyorum; ama kendime güveniyorum, oyuncularıma güveniyorum, takıma güveniyorum. Başkanımız, Yönetim Kurulumuz her zaman bize destek veriyor ve transfer döneminde de bu desteği verdiler. Tabii ki çok fazla değişkenlik oluyor, bazen beklentiler fazla oluyor; ama zamana da bazen ihtiyacınız oluyor. Geçen hafta iç sahada oynadığımız Rizespor maçında aslında neler yapabileceğini göstermeye başladık. Şu anda yükselen bir çizgimiz var. Kazanarak devam etmek istiyoruz. Puan farkı tabii ki şu anda lig için çok erken. Çok önemli bir yarış olacak. Sonuna kadar da kazanarak devam etmek istiyoruz. Her maça çıkarken kazanmak isteyeceğiz. Kazanmak, galibiyetler…Zaten rekorları getiren bunlar; ama biz maç maç gidip müsabakalara odaklancağız.”

“Şimdi de çok önemli bir Avrupa kupası maçı var. Buna hazır olmamız gerekiyor. Osimhen ve Ismail Jakobs dışında diğer bütün oyuncular üç maçı da oynadı. O yüzden oyuncularımızı dinlendirceğiz. Tekrar yeni maça hazırlanacağız; ama hedeflerimiz hem Türkiye’de ve Avrupa’da devam etmek.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ