FotoGool

SON DAKİKA

GALATASARAY DÜNYA’YA AÇILIYOR

Türk sporunun öncüsü Galatasaray, şanlı tarihi ve kupalarıyla donanmış olan müzesini 25 Haziran Perşembe günü itibarıyla dünyaya açıyor. Kulübümüz, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde bulunan Galatasaray Stadyum Müzesi’ni, sanal müze halinde ziyaretçilerine sunarak, müzenin dijital ortamda gezilmesine olanak sağlayacak.

24 Haziran 2020 Tarihinde eklendi.
GALATASARAY DÜNYA’YA AÇILIYOR

Galatasaray kulübü tarafından ,  kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklama şu şekilde;

Bir edebiyat dersinden Grand Cour’a; Taksim sahasından Ali Sami Yen’e, Spor Sergi’den Kalamış’a hatta Kopenhag’a… Türkiye’de kupaların kaldırıldığı, madalyaların takıldığı her metrekareden dünyada ay-yıldızlı ve sarı-kırmızı bayrağın göndere çekildiği her yerde adı olan Galatasaray’ın müzesine artık sanal ortamdan ulaşabileceksiniz.

Türkiye’nin spor tarihindeki sayısız ilkin beşiği, futboldaki öncülüğüyle 1905’teki kuruluşlarından beri uluslararası başarıyı hedeflemiş, 2000 yılında Avrupa’nın en iyi takımı olma seviyesine erişmiş Galatasaray Spor Kulübü’nün bu adımıyla birlikte, Türkiye’nin en başarılı spor kulübü olan Galatasaray’ın müzesi internet platformunda yer alacak. Sanal Müze uygulamasına erişim ise 19,90 TL olacak.

COVID-19 salgını nedeniyle, yeni normal düzende dijitalleşmenin önemi daha da artmakta olup, sanal müze projesiyle taraftarlarımız, müzemizi kolaylıkla keşfedebilecekler.

Sanal müzemiz ile birlikte, müzemizi görmek isteyen; fakat fiziki olarak ziyaret etme şansı olmayanlar için erişim imkanı yaratılmakla birlikte, interaktif olma özelliğiyle detaylı, tatmin edici bir gezi olanağı sunulmaktadır.

Sanal Müze uygulamasıyla birlikte dünyanın her yerindeki taraftarlarımız müze içersinde adım adım, rehber eşliğinde gezercesine kulübümüzün tarihini, son görüntüleme teknolojisi ile 3 boyutlu olarak görme fırsatı elde edecekler.

Ziyaretçilerinin kulübün yüzüncü kuruluş yılına özel olarak Kamran İnce tarafından bestelenen dünyadaki ilk senfoni eseri eşliğinde gezdiği müzede; Galatasaray’ın abide kişilikleri ve unutulmaz başarıları orijinal objeler, belgeler ve canlandırmalarla yer almaktadır.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda yer alan stadyum müzesinde; 1915’te kurulan ilk Galatasaray müzesinin envanterinden, farklı branşlarda elde edilmiş başarıların kupalarından müteşekkil anılar da sergilenmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı süresince adına düzenlemiş yegâne kupayı 1927 yılında düzenlenen futbol turnuvasında kazanan Galatasaray; turnuvanın ödülü olan heykeltıraş Canonica imzalı büste de müzesinde ev sahipliği yapmaktadır.

Birinci dünya ve kurtuluş savaşlarında vatan savunmasında can veren şehitlerin; spor eğitimi ve performansında kulübün yıllara yayılan etkinliklerinin anıları müzede ilgi çeken önemli alanlardandır.

2000 yılında kazanılan UEFA Kupası ve bine yakın başarı simgesini bir araya toplayan Kupa Duvarı, kulübün diğer rakipleri ile arasındaki kapanması kolay olmayan farkın göstergesidir. Bu görkemli koleksiyonun tamamlayıcısı ise dört yıldızlı tek kulübe bu unvanı kazandıran Türkiye Ligi şampiyonluk kupalarıdır.

IOS ve Android işletim sistemine sahip telefonlarınıza 25 Haziran Perşembe gününden itibaren indirebileceğiniz Sanal Müze Uygulaması’na, aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla erişebilirsiniz.

IOS için TIKLAYIN

Android için  TIKLAYIN

kaynak : https://www.galatasaray.org/

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ