FotoGool

SON DAKİKA

“FEDERASYON BANA HAKKIMI KULLANDIRMIYOR.”

Serdar Tatlı başkanlığındaki yeni Merkez Hakem Kurulu (MHK), göreve gelişinin hemen ardından, Hakem ve Gözlemci Klasman Listelerini açıkladı. Açıklanan Gözlemci Klasman listesinde, hakemliği Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından olaylı bir şekilde bitirilen, Bülent Demirlenk yer almadı. Talimatlar gereğince, Üst Klasman Gözlemcisi olarak görev yapmasında sakınca olmayan FİFA eski Hakemi Demirlenk, FOTO GOOL’e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Amacının polemik değil, Türk Futbolu’na ve Hakemliği’ne hizmet etmek olduğunu söyleyen Bülent Demirlenk’in FOTO GOOL’e özel açıklamalarını keyifle okumanız dileğiyle.

TFF
31 Ağustos 2020 Tarihinde eklendi.
“FEDERASYON BANA HAKKIMI KULLANDIRMIYOR.”

“CAMİANIN GERÇEK SAHİPLERİ, DIŞARIDA BEKLİYORUZ.”

Uğur Temel (UT):  Hocam kaç sene futbol hakemliği yaptınız?

Bülent Demirlenk (BD): On altı yıl görev yaptım. Bunun, son beş yılı FİFA hakemliği.Süper Lig’de de  yedi yıl boyunca görev aldım.

UT: Hakemliği bırakır bırakmaz, gözlemciliğe mi geçtiniz?

BD : Hayır, gözlemciliğe uzun bir süre geçmedim. Biliyorsunuz; ben hakemliği bırakmak zorunda kaldım. Hakemlikten ayrılma olayından sonra, Federasyon’a, Tahkim Kurulu’na başvuruda buldum, hakkımı geri almak için.Otuz dört yaşımdaydım ve doğal olarak tekrardan hakem olarak sahalar dönmek istiyordum o dönem.  Bu yüzden,  gözlemciliği uzun bir süre düşünmedim. İki yıl önce gözlemcilik için Federasyon’a başvurdum. Talimatlara göre, üst klasman gözlemcisi olmam gerekiyordu.

UT: Peki, başvurunuz sonrasında Federasyon size görev verdi mi Üst Klasman Gözlemcisi olarak?

BD: Hayır,

UT: Federasyon’un, geçtiğimiz hafta, açıkladığı Üst Klasman Gözlemci listesinde de adını yok değil mi hocam?

BD: Doğru

UT: Bunu neye bağlıyorsunuz?

BD: Sistemin bozukluğuna. Yedi yıl Süper Lig’de görev yaptım, bunun son beş yılı FİFA Hakemiydim.  Sayısız derbi maçı yönettim, Türkiye Kupası Finali yönettim. Ancak; ayağın baş başın ayak olduğu yerde, maalesef biz camianın gerçek sahipleri olarak dışarıda bekliyoruz. Tribünde hiç maç seyretmemiş insanlar gözlemcilik yapacaklar. Kimseyi hedef almak için söylemiyorum. Ancak, Türkiye Futbol Federasyonu bu konuda yanlış yapıyor. Sadece bana değil üstelik… Çok değerli isimler, tecrübesinden faydalanılacak isimler, hakemliğin cefasını çekmiş isimler gözlemci kadrosunda yok.  Cem Papila, Ali Aydın, İsmet Arzuman, Vedat Yüksel, Cem Deda bu isimlerden sadece bir kaçı…                     

“TÜRK HAKEMLİĞİN HİZMET ETMEK EN DOĞAL HAKKIM.”

UT: Peki Bülent Demirlenk niye görev alamıyor?

BD: Sistemin içerisinde oyuncak olmamak için on bir yıldan beri müracaat etmiyordum. İki yıl önce, Türk Hakemliğine gözlemci olarak hizmet etmek için müracaat ettim. Hakemli yaşantımız, olaylı bitirilmiş olsa da, benim kimse ile sorunum yok. Bizlere yanlış yapıldı ancak geçen günü de geri getiremeyiz. Camianın içine gözlemci olarak girme zamanı geldiğine inandığım için başvuruda bulundum. Biraz önce de söylediğim gibi; talimatlar gereği, Üst Klasman Gözlemcisi olarak, görev almam gerekiyordu. Talimatı ben yazmadım. Kriterlerim, yazılı olan talimata uygun. Ancak,görev alamıyorum. Sistem o kadar bozuk ki; hakem camiasına hizmet etmek istiyorum, ettirmiyorlar. Futbol’un içinden geldim ben. Futbol oynayarak hakemliğe başladım. Üniversite’de de spor bölümünü bitirdim. Beden Eğitimi öğretmenliğinden, Gençlik Spor Müdürlüğüne kadar, her kademede sporla iç içe oldum. Gökten zembile inmedim, FİFA hakemliğine. Sporun, her alanında çalıştım. Spor Camiasına, Türk Futbolu’na ve Hakemliği’ne hizmet etmek en doğal hakkım. Ama bu hakkımı, Federasyon kullandırmıyor bana. Belki de, el- pençe divan durmamı, sesimi çıkarmamamı bekliyorlar. Herkesin bir dönemi vardır, ben de bu karanlık dönemin sona ermesin, sabırla bekliyorum.       

“BİR TEK NAMOĞLU EKSİK.”

UT: Peki hocam yeni Merkez Hakem Kurulu (MHK)göreve geldi ve hakemlerin klasman listesini açıkladı. Sizce yeni MHK başkanı Serdar Tatlı ve ekibi;  Zekeriya Alp ve MHK sinin görevdeyken gölge MHK gibi çalışıp bir liste mi hazırladı yoksa ellerine bu liste mi tutuşturuldu ?

BD:  Serdar Tatlı MHK’sinde, bir tek Yusuf Namoğlu, eksik biliyorsunuz,  Bu arkadaşlarımız, bundan iki yıl önceki Yusuf Namoğlu başkanlığında ki MHK’yı oluşturmuyorlar mıydı? İki yıl boyunca gölge gibi beklemişler demek ki.

“DERNEK, HAKEMİNE ASLA SAHİP ÇIKMIYOR.”

UT: Peki hocam dernekçilik yıllarınıza geçmek istiyorum. Kaç sene boyunca Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri derneğinde görev yaptınız?

BD: Yedi yıl boyunca görev yaptım dernekte. Genel Saymanlık yaptım, Genel Başkan Vekilliği görevinde bulundum. Son iki yıl da;  TFFHGD Genel Başkanı olarak hizmet ettim, derneğe.

UT: Buna istinaden soracağım. Hakem Derneğinin Genel Başkanı, Klasman Listelerinde etkin midir? Biraz daha açık sormak istiyorum, acaba genel merkeze yakın isimler Merkez Hakem Kurulu’na  angaje edilir mi ?

BD: Normalde;  Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin (TFFHGD) amacı, hakemlerin sosyal yapısını hazırlamak, hakemlerin hak ve menfaatlerini kollamaktır. Amaç bu olmasına rağmen, TFFHGD  maalesef amacının dışında yönetiliyor. Hem de hiçbir dönem de olmadığı kadar…  Hakemlerin bir derneği var ve  bu derneğin bir çok Sivil Toplum Kuruluşundan daha çok üyesi var. Ama derneğin ne yaptığını kimse bilmiyor… Dernek;  klasman listeleri için ne kadar söz sahibidir, içinde olmadığım için bilemiyorum. Ama tahminim; bu kadar kötü yönetilen bir dernekten her şey beklenir. Ne yazık ki TFFHGD Başkan ve üyeleri; hakemlerin sosyal yapısını güçlendirmek yerine kendi koltuklarını, etiketlerini, güçlendiriyorlar bence. Zaten son yıllarda hakemliğin yıpratılmasının tek nedeni de budur  ya…  Dernek, hakemine asla sahip çıkmıyor. Hakemlik bu kadar yıpratılırken, Hakem Derneği Genel Başkanı ne yapıyor?  Hakemi’nin hakkını arıyor mu? Hayır. Sadece günü kurtarıyor. Ama unutulmasın ki tarih;  görevini kötüye kullananları da yazacak. Düşünebiliyor musunuz hakem derneği Genel Başkanı  Sayın Abdurrahman Arıcı aynı zamanda temsilciler kurulu başkanı. Yani hem sendikacı hem de işveren. Bu da sistemin ne kadar bozuk olduğunu gösteriyor.

“RIDVAN DİLMEN, SERDAR TATLI’YA ‘BEKLE’ DEDİ.”

UT: FİFA eski Hakemi Sayın Selçuk Dereli,  geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından;  yeni MHK Başkanı Serdar Tatlı’nın Rıdvan Dilmen tarafından servis edildiğini,  Rıdvan Dilmen’in  kulisleriyle oraya geldiğini yazdı. Bu iddiaya katılır mısınız?

BD: Selçuk Hocam’ın açıklamasını ben de okudum. Filmi biraz geriye saralım. Geçen sene, Zekeriya Alp MHK’sı açıklanmadan önce, Rıdvan Dilmen’in, SerdarTatlı’yı arayarak; ‘Zekeriya Alp, MHK için  teklifte bulunursa kabul etme’ dediği, sosyal medya gündemine düştü. Rıdvan Dilmen, Türk Futbolu için önemli bir isim, önemli bir futbol adamı. Görüşleri önemli. Ancak, görüşleri ile futbolumuzu ne kadar şekillendirmeli bu tartışılır. Selçuk Dereli, mutlaka sağlam kaynaklardan bilgi almış olmalı ki sosyal medya hesabından açıklama yapmış.

Editör: Cem Barış Temel

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ