FotoGool

SON DAKİKA

94. Randevu

Her iki takım Süper Lig’de 93 kez karşı karşıya gelmiştir. Lig maçlarının 41’ini Galatasaray kazanırken, 30’unu da Trabzonspor kazanmıştır. Ligde oynanan 22 maç da berabere sonuçlanmıştır. Lig maçlarında Galatasaray rakip kaleye 120 gol atarken Trabzonspor bu gollere 106 golle karşılık vermiştir.

05 Temmuz 2020 Tarihinde eklendi.
94. Randevu

Galatasaray-Trabzonspor rekabeti, Süper Lig’in büyük rekabetlerinden biridir. İki takımının 1 Aralık 2019 tarihi itibarıyla yapmış oldukları 137 maçın 62’sini Galatasaray, 46’sını da Trabzonspor kazanırken 29 maç da berabere sonuçlanmıştır. Yapılan bu maçlarda Galatasaray 176 gol kaydederken, Trabzonspor da 155 gol kaydetmiştir.Galatasaray ve Trabzonspor Türkiye Kupası‘nda 19 kez karşı karşıya gelmiş, bu maçların 9 tanesini Galatasaray, 6 tanesini de Trabzonspor kazanmıştır. Türkiye Kupası‘nda yapılan karşılaşmaların 4 tanesi de beraber sonuçlanmıştır. Türkiye Kupası‘nda Galatasaray‘ın 29 golüne Trabzonspor 22 golle

İlk maç, ilk gol, en farklı skor, Burak Yılmaz

İki ekip arasındaki ilk maçı Trabzonspor’un lige yükseldiği 1974-75 sezonunda. 29 Aralık 1974 Pazar günü maç BJK İnönü Stadyumu‘nda başladı. 1-0 biten maçta GalatasarayTrabzonspor‘ a karşı ilk galibiyetini elde etti. Bu maçı verdiği kararlarla tepki toplayan Orhan Cebe yönetti. Ve maçın bitimine son yarım saat kala iki Galatasaray’lı oyuncuya(Mehmet Oğuz ve Engin Verel) kırmızı kart gösterdi ve maçı Galatasaray 9 kişi tamamladı. Ezeli rekabetteki ilk golü ise bu maçın 90.dakikasında Galatasaray‘lı Ekrem Günalp attı. Trabzonspor ise ilk galibiyetini aynı sezonun rövanş maçında 1-0’lık skor ile aldı. 25 Mayıs 1975 tarihinde oynanan bu maç Trabzon Şehir Stadyumu‘nda oynandı.

İki takım arasındaki en farklı maç ise 26 Mayıs 2001 tarihinde Ali Sami Yen Stadyumu‘nda oynanmıştır. Bu maç ayrıca Galatasaray‘ın efsane oyuncusu Gheorghe Hagi‘nin Jübile maçıdır. Bu maçta Gheorghe Hagi iki, Hasan Şaş ve Serkan Aykut ise birer gol kaydetmiştir.

İki takımda oynayıp her iki takımın ağlarını da havalandıran ilk oyuncu Burak Yılmaz olmuştur.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ